NAC - Network & Communication

GİZLİLİK VE GÜVENLİK

GİZLİLİK VE GÜVENLİK

http://www.nac.com.tr web sitesi NAC Telekomünikasyon Sistemleri Ltd. Şti.’ne aittir ve bu adresi ziyaret eden siz ziyaretçilerimizin/müşterilerimizin bilgi güvenliği,bizim için oldukça büyük önem taşımaktadır. İşbu Gizlilik Politikası ve Aydınlatma Metni, bilgi güvenliği ile ilgili sizi bilgilendirmek üzere hazırlanmıştır.

Kişisel bilgilerinizi paylaşmaksızın web sitemizi dilediğiniz kadar ziyaret edebilirsiniz. Ancak, web sitemizi ziyaretiniz sırasında İsminiz ve soy isminiz, posta adresiniz, doğum tarihiniz, cinsiyetiniz, telefon ve faks numaranız, elektronik posta adresiniz vs. kişisel bilgileriniz, sadece sizin bilginiz dahilinde ve sizin tarafınızdan web sitemize verildiğinde kaydedilir. Bu, faaliyetlerin yürütülmesi için gereklidir. Sizin bilginiz dahilinde bizim tarafımızdan kayıt altına alınan kişisel bilgileriniz yine bizim tarafımızdan korunmaktadır. Ancak, web sitemizde ve/veya web sitemiz bünyesinde yer alan http://crm.nac.com.tr/ Online İşlem Merkezinde kullanmakta olduğunuz parolanızı bilgi güvenliğiniz açısından kimse ile paylaşmamanız ve hiçbir yere not etmemeniz gerektiği hususunu,burada bir kez daha hatırlatırız.

Web sitemizde,işletmesi NAC Telekomünikasyon Sistemleri Ltd. Şti.tarafından yapılmayan, diğer web sitelerine bağlantılar verebiliriz. Bu web sitelerinden herhangi birini ziyaret ederseniz, orada artık o sitenin gizlilik ve diğer politikaları geçerli olacaktır. Diğer şirketlerin politika ve uygulamalarından sorumlu olmadığımız hususunuburada belirtmek isteriz.

NAC Telekomünikasyon Sistemleri Ltd. Şti.’nin, söz konusu kişisel verilerinizi kullanarak, sunduğu hizmetlere ilişkin olarak pazarlama ve tanıtım amacıyla sizlere göndereceği sms’leri ve/veya e-mailleri almak istemiyorsanız, gönderilen sms’de yer alan sms reddetme seçenekleri ilee-mailde yer alan e-mail alma tercihlerinizi değiştirerek talebinizi iletebilirsiniz. Ayrıca, sms ve e-posta gönderimleri ile ilgili sorularınızı; +90 (212) 945 0 444 ‘den müşteri hizmetlerini arayarak veya http://www.nac.com.tr/Nac-Telekomunikasyon-Sistemleri-iletisim kanalından form doldurarak iletebilirsiniz.

Adres: NAC Telekomünikasyon Sistemleri Ltd.Şti. Bağlar Mah. Yalçın Koreş Cad.Corridor Residences E Blok D:84 Güneşli / İSTANBUL

NAC TELEKOM GİZLİLİK POLİTİKASIVE AYDINLATMA METNİ

Kişisel Verilerinizin Korunmasına İlişkin Bilgilendirme

İşbu Gizlilik Politikası ve Aydınlatma Metni, kişisel verilerinizin, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (Aşağıda “Kanun” olarak anılacaktır.) ve ilgili mevzuata uygun olarak, veri sorumlusuNAC Telekomünikasyon Sistemleri Ltd. Şti. (Aşağıda “NAC Telekom” olarak anılacaktır.) nezdinde işlenmesine ilişkin esasları belirlemektedir.NAC Telekom bünyesindeki kişisel veriler, yine NAC Telekom’un koruması altındadır. NAC Telekom,Kanun çerçevesinde kişisel verilerin güvenli şekilde muhafazasını ve hukuka uygun olarak işlenmesini sağlamak için mevcut teknolojik ve alt yapısal imkanlarını kullanarak, gerekli idari ve tekniktedbirleri almaktadır.

Kişisel verileriniz,faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla NAC Telekom tarafından çeşitli yöntemlerle, yazılı ve elektronik ortamda,sadece sizin bilginiz kapsamında toplanmaktadır.Kişisel verileriniz mevcut teknolojinin gerekleri uyarınca,Kanun tarafından öngörülen temel ilkelere, veri işleme şartlarına ve istisnalarına uygun olarak işbu Aydınlatma Metninde belirtilen amaçlarla veri sorumlusuNAC Telekom tarafından aşağıda belirtilen hallerde, ancak bunlarla sınırlı olmadan, Kanuna ve ilgili mevzuata uygun olarak usulünce işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir. Kanun kapsamında kişisel verileri işlenen gerçek kişiler, işbu Gizlilik Politikası ve Aydınlatma Metnini inceleyerek, NAC Telekom tarafından veri sorumlusu sıfatıyla işlenebilecek olan kişisel veriler ve bunların işlenme amaçları, aktarılabileceği kişiler, toplanma yöntemi ve hukuki sebebi ile söz konusu kişisel verilere ilişkin hakları hakkında bilgi edinebilir.

Bilgilendirme amacıyla hazırladığımız işbu Gizlilik Politikası ve Aydınlatma Metninde, tüm ilgili gerçek kişileri kapsaması adına, işlenebilecek kişisel verilere, bunların işlenme amaçlarına ve kişisel verilerin aktarıldığı taraflara ilişkin bilgilere şeffaflık çerçevesinde yer verilmiştir. Kişilerin yararlandığı ürün ve hizmetler ya da talep ve rızaları vb. hususlar kişiden kişiye farklılık gösterebileceğinden, aşağıda yer verilen tüm bilgiler her gerçek kişi için söz konusu olmayacaktır.

I. Kişisel Verileriniz

Kişisel veriler, kimliğinizi belirleyen ya da belirlenebilir kılan bilgiler anlamına gelmektedir. Şirketimiz tarafından işlenebilecek kişisel verileriniz, bunlarla sınırlı olmamak üzere, aşağıda belirtilmiştir:

Kimlik ve İletişim Bilgileri: TCKN, ad, soyad, doğum yeri ve tarihi, medeni durum, cinsiyet, kimlik belgesi örneği ve bunlar gibi kimlik bilgileriniz ile kimliğinizi belirli kılabilecek sair bilgiler; adres, telefon/faks numarası, e-posta adresi vb. gibi iletişim bilgileriniz,

Abonelik Bilgileri: Müşteri numarası, abonelik sözleşmesi numarası, abonelik türü ve durumu, tarife ve paket bilgileri, katma değerli servis abonelikleri vb. gibi abonelik ile ürün ve hizmetlerin kullanımı ile ilgili bilgileriniz; fatura, borç ve ödemelere ilişkin bilgileriniz,

Şebeke, Trafik ve Konum Bilgileri: Mesajların ve aramaların tarihi, saati ve arama süresi ile internet ortamında yapılan her türlü erişime ilişkin olarak sisteme bağlantı ile sistemden çıkış tarih ve saat bilgileri, kaynak ve hedef nokta bilgileri vb. gibi trafik verileriniz ile diğer bağlantı bilgileri; kullanılan cihaza ilişkin bilgiler ile söz konusu cihazın konum/adres bilgileri; ürün ve hizmetlerin kullanımı doğrultusunda oluşan kullanım verileriniz ile hizmetlerin sunulması için gerekli teknik veriler,

Satış Kanallarındaki Bilgiler: Satış süreçlerinde ilettiğiniz bilgi ve belgeler; e-posta, mektup ve sair vasıtalar aracılığıyla iletişime geçildiğinde elde edilen veriler ve çağrı merkezi standartları gereği tutulan sesli görüşme kayıtlarınız; talebiniz halinde kimlik teyit vasıtası olarak kullanılmak üzere ses kaydınız; satış kanallarındaki talep ve işlem bilgileri vb. gibi satış aracılığı ile elde edilen verileriniz

Ürün ve Hizmet Kullanımına Ait Bilgiler: Ürün ve hizmetlerin kullanılmasına ilişkin tercihler, alışkanlıklar ve diğer kullanım bilgileriniz; http://www.nac.com.trile NAC Telekom’un kendisinin veya üçüncü kişilerle iş birliğiyle, ürün ve hizmetlerin sunulması, kullandırılması ya da tanıtılması için oluşturulan internet sitelerindeki davranış bilgileriniz vb. gibi çerezlerve kullanım bilgileriniz,

Ödeme, Banka ve Risk Bilgileri: Kredi notu bilgileri ile kredi kartı, banka hesabı ve banka kartı gibi banka bilgileriniz;geçmiş dönem de dahil ödeme performansı, varsa ön ödemeli hat kullanım verileri vb. bilgileriniz ile kullanılan kredi olması halinde kredi sözleşmesi ve eklerinde yer alan bilgiler ile limit/risk, limiti etkileyen hususlar, teminat, gecikme ve cayma bilgisi ile vb. diğer bilgileriniz

II. Kişisel Verilerin İşlenme Amaçları

Kişisel verileriniz Kanuna uygun olarak;

Ürün ve hizmetlerin sunulması, ücretlendirilmesi ve faturalandırılması; sipariş edilen, satın alınan ve/veya kullanılan ürün ve hizmetlerle ilgili talep ettiğiniz işlemlerin gerçekleştirilmesi ve takibinin sağlanması,

Ürün ve hizmetlerin tanıtım ve pazarlaması, bunlara ilişkin sizinle iletişime geçilmesi, kampanya, indirim, fayda, koşul, ücretlendirme gibi hususlardan haberdar edilmeniz; üyelik, etkinliklerden yararlanma gibi olanaklar sağlanması ve bunların kullanımı için gerekli işlemlerin yerine getirilmesi,

Size teklif, hediye ve promosyon sunulması, hedefli tanıtım yapılması; size özel kutlama, temenni iletimi, ödül, çekiliş ve beğendiğiniz, tekrar erişmek isteyebileceğiniz, hatırlatılmasından memnuniyet duyabileceğiniz içeriklerin iletilmesi; ödül, çekiliş, yarışmaya ya da benzer bir etkinliğe katılmanız halinde bu kapsamda verdiğiniz bilgilerin etkinlik için kullanılması,

Gerekli durumlarda kimlik bilgi ve belgelerinizin teyit edilmesi; kredi notu kontrolünüzün yapılması ve raporlanması, suiistimallerin, kayıp ve dolandırıcılığın önlenmesi için gerekli işlemlerin yapılması,

Ürün ve hizmetlerin ve şebekelerin geliştirilmesi, denetimi ve analizi ile çalışanların eğitimi gibi dahili amaçlar için kullanılması; ürün ve hizmetlere olan ilginizin değerlendirilmesi, müşteri memnuniyetinin araştırılması; çağrı merkezi hizmeti sunulması, sizden gelecek soru, şikâyet ve bildirimlerin cevaplanması,

İş ortaklarımız ve sair üçüncü kişilerle birlikte sağladığımız ürün ve hizmetler ile bu kişilerin kendi ürün ve hizmetlerinin sunulması ve tanıtılması ve bu kişilerle finansal mutabakat sağlanması,

İlgili mevzuat gereği saklanması gereken bilgilerinizin muhafazası; bilgi kayıplarının önlenebilmesi için kopyalanması, yedeklenmesi; bilgilerinizin tutarlılığının kontrolünün sağlanması, şebekelerimizin ve bilgilerinizin güvenliği için gerekli tüm teknik ve idari tedbirlerin alınması,

Düzenleyici ve denetleyici kurumlarla, yasal düzenlemelerin gerektirdiği veya zorunlu kıldığı hukuki yükümlülüklerin yerine getirilmesi,

amaçları dahil ancak bunlarla sınırlı olmaksızın, ürün ve hizmetlerin çeşitlendirilmesi, ölçümlenmesi, finansal raporlamalar, yasal takip ve benzeri amaçlarla işlenebilecektir.

III. Kişisel Verilerin Aktarılması

NAC Telekom, kişisel verilerinizi Kanun ve sair mevzuat kapsamında, aşağıdakiler dahil ancak bunlarla sınırlı olmaksızın, yurt içi ve yurt dışındaki ilgili kişi ve kuruluşlara aktarabilecektir:

Satın almak istediğiniz veya kullandığınız ürün ve hizmetlerin temini, ulaştırılması için çalıştığımız kurye şirketleri ve sair iş ortaklarına,

Ürün ve hizmetlerin sunulması ve tanıtılması için iş birliği yapılan ve/veya hizmet alınan iş ortaklarımız, tedarikçi firmalar ile bankalar, finans kuruluşları, TBB (Türkiye Bankalara Birliği) Risk Merkezi ve sair gerçek veya tüzel kişilere,

Acil durumlarda ve acil yardım çağrısı halinde adresinizi belirleyecekolan yetkili mercilere,

Avukatlar, denetçiler, danışmanlar ve hizmet alınan diğer üçüncü kişilere,

Tarafınızca yetki verilmiş olan vekil ve temsilcilerinize,

Düzenleyici ve denetleyici kurumlar ile mahkeme ve icra müdürlükleri gibi sair resmî kurumlara, kişisel verilerinizi talep etmeye yetkili olan diğer kamu kurum veya kuruluşlarına,

Cihaz bilgileriniz, NAC Telekom’daki segment bilginiz ile ürün ve hizmet kullanımınıza dair bilgiler, NAC Telekom ile ticari ilişki içinde bulunan ve telefon numaranıza sahip tüzel kişilere,

IV. Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kişisel verileriniz abonelik sözleşmesi, bayiler ve sair yüz yüze kanallar, çağrı merkezi, web sitesi, mobil uygulamalar, kısa mesaj, elektronik posta, sesli yanıt sistemi ve her türlü yazılı, sözlü, elektronik ortam vasıtasıyla, kişisel verilerinizin işlenmesine yönelik rızanız ya da Kanunun 5 ve 6. maddeleri ile sair mevzuatta belirtilen hukuki sebeplere dayanarak toplanabilir, yukarıda yer verilen amaçlarla işlenebilir ve aktarılabilir.

V. Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Haklarınız

Kanunun 11. maddesi uyarınca NAC Telekom’a başvurarak,

Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,

İşlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

Yurt içinde veya yurt dışında aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme,

Kanunun 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme,

Yukarıda belirtilen düzeltme, silinme ve yok edilme şeklindeki haklarınız uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

İşlenen kişisel verilerinizin münhasıran otomatik sistemler ile analiz edilmesi sureti ile aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararınızın giderilmesini talep etme,

haklarına sahipsiniz.

VI. İletişim

Kanunun uygulanmasıyla ilgili taleplerinizi ve kişisel verilerinizle ilgili sorularınızı (noter, KEP vb. yollarla), “NAC Telekomünikasyon Sistemleri Ltd. Şti. Bağlar Mah. Yalçın Koreş Cad. Corridor Residences E Blok D:84 Güneşli / İSTANBUL” adresine ya da mail adresinizden info@nac.com.tr adresine yazılı olarak iletebilirsiniz. Taleplerinize sağlıklı yanıt verilebilmesi açısından, talep içeriğinin açık, anlaşılabilir ve mümkünse tarih yönünden belirli olarak iletilmesi önerilmektedir.

NAC Telekom’un sunduğu hizmetlere ilişkin olarak pazarlama ve tanıtım amacıyla göndereceği sms ve/veya e-postaları almak istemiyorsanız, gönderilen sms’de yer alan reddetme seçenekleri ile e-postada yer alan e-mail alma tercihlerinizi değiştirerek bildirim ayarlarınızı değiştirebilirsiniz. Ayrıca sms ve e-posta gönderimleri ile ilgili sorularınızı;+90 (212) 945 0 444 ‘denmüşteri hizmetlerini arayarak veya http://www.nac.com.tr/Nac-Telekomunikasyon-Sistemleri-iletisim adresindeki formu doldurarak iletebilirsiniz. NAC Telekom, işbu Gizlilik Politikası ve Aydınlatma Metninde her zaman değişiklik yapabilir. Bu değişiklikler, güncel Gizlilik Politikası ve Aydınlatma Metninin >https://www.nac.com.tr adresinde yayımlanmasıyla birlikte derhal geçerlilik kazanır.

VII. Diğer Hükümler

Ayrıca, 5946 Sayılı “Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu” ve 5651 Sayılı “İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun” uyarınca dikkat edilecek hususlar aşağıda belirtilmiştir.

Ziyaretçiler/müşteriler, web sitesi üzerinde bir başka web sitesine veya içeriğe erişim imkanı tanıyan linkler bulunabileceğini, bunların kontrolünün veya doğruluğunun veya yeterliliğinin NAC Telekom ile ilgisi olmadığını ve NAC Telekom’un bu siteleri herhangi bir şekilde desteklemediğini veya içerdiği bilgilerin doğruluğunu garanti etmediğini ve bu sitelerde yer alan içeriklerden dolayı herhangi bir sorumluluğu bulunmadığını, bu sitelerin kullanımı sebebiyle doğabilecek maddi veya manevi, müspet veya menfi, ve olası herhangi bir zarardan veya masraftan NAC Telekom’un sorumlu olmadığını kabul ve beyan etmişlerdir.

Ziyaretçiler/müşteriler, websitesi üzerinde NAC Telekom’a veya üçüncü bir kişi veya kuruluşa ait herhangi bir yazı, bilgi, yorum, görüş, haber, görüntü, resim, şekil, grafik ve sair bir materyal bulunabileceğini, NAC Telekom’un bu materyallerle ilgili olarak Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun düzenlediği yasal haklara sahip olduğunu, bunların NAC Telekom’un izni olmadan kopyalanamayacağını, değiştirilemeyeceğini, çoğaltılamayacağını, yayınlanamayacağını, satılamayacağını veya kullandırılamayacağını ya da bunlara müdahale edilemeyeceğini kabul ve beyan etmişlerdir.

Ziyaretçiler/müşteriler,web sitesine girmeden önce yukarıda yer alan Gizlilik Politikasını Ve Aydınlatma Metnini okuduklarını, yukarıda belirtilen tüm hususlara uyacaklarını, burada yer alan hususlarla ilgili olarak herhangi bir uyuşmazlık veya ihtilaf iddia veya talep olduğu takdirde, İstanbul Mahkeme ve İcra Dairelerinin yetkili olacağını, web sitesinde yer alan içeriklerin ve NAC Telekom’a ait tüm elektronik ortam ve bilgisayar kayıtlarının HMK (Hukuk Muhakemeleri Kanunu) Madde:193 uyarınca kesin delil sayılacağını gayrikabili rücu olarak kabul, beyan ve taahhüt etmişlerdir.